Jeg heter Heidi Terese Vangen og er ofte glad og vemodig på samme tid. Både jordnær og himmelvendt. Jeg er opptatt av de store spørsmålene, men teller også små gleder.


Hvis avsnittet over ble litt for diffust for deg, kan jeg fortelle at jeg er en 38 år gammel skribent, oversetter og deltidsansatt arkivar som er oppvokst i Oslo, men de siste årene har jeg bodd like utenfor Bergen sammen med livsledsageren min og en drøss med smågnagere. Her bor vi i et hus som egentlig er altfor stort for oss, og med en hage jeg prøver å gjøre innbydende for villfugler og det øvrige lille livet som omgir oss både over og under bakken, for vern om både mennesker og annen natur er blant mine hjertesaker.


Det er her hjemme jeg tilbringer mest tid, for jeg er nemlig født med hjemlengsel. Det kan ha noe å gjøre med at jeg er på autismespekteret, men kanskje er det bare personligheten jeg er gitt. Uansett opplever jeg meg gjerne litt rar – og med årene ser jeg i økende grad hvilken gave det har vært å kunne betrakte livet litt fra utsiden. Og alt dette skriver jeg om.


unsplash